SKINNVOTTEN

Eventyret på Spurven i januar er Skinnvotten. Det er et ukrainsk folkeeventyr – gjendiktet til norsk av Alf Prøysen. En mann mister votten sin ute i skogen. Etter hvert flytter det inn mange dyr i votten. Mange rare navn har også disse dyrene; Pilemus Silkehår, Friske Frosk Langelår m.m

Barna blir stadig bedre kjent med eventyret. Vi har fortalt historien på mange ulike måter; ved hjelp av ulike konkreter, de voksne har dramatisert eventyret, vi har sunget som dyrene og latt barna være med å leke seg igjennom historien ved å ha utkledningstøy og rekvisitter lett tilgjengelig.

På Spurven kommer vi som regel aldri tomhendt til en samling. Vi bruker konkreter som et virkemiddel for å visualisere ord, for å øke forståelsen og for å holde oppmerksomheten gjennom samlingen. Ved bruk av figurer, bamser og andre gjenstander kan vi lettere dramatisere hendelsesforløp fra bøker og synliggjør innholdet i eventyr og sanger. Barna liker ekstra godt hvis de får ta en nærmere titt og kjenne på gjenstandene under eller etter samlingen. Vi ser ofte at de leker ut det de har hørt om i samlingen i etterkant.